A fost lansat primul spațiu coworking din Chișinău, Generator Hub

La 24 ianuarie 2015 a avut loc lansarea primului spațiu de coworking din Chișinău - ”Generator Hub”, destinat startup-urilor, freelancerilor și profesioniștilor din domeniul IT. ”Generator Hub” este un proiect inițiat pentru motivarea creșterii sectorului IT din Moldova, prin crearea unui spațiu de lucru comun accesibil și ajustabil, unde startup-urile din domeniu ar putea obține o experiență total diferită, formînd o comunitate ce funcționează în baza schimbului de know-how și idei. În același scop, rezidenții ”Generator Hub” vor beneficia și de programe de dezvoltare specializate, inclusiv evenimente, ateliere cu lideri de opinii din diverse domenii, seminare “inspiraţionale”, programe de formare în business și tehnologii IT.

Conceptul spațiilor de coworking a fost lansat pentru prima dată în SUA, de unde s-a răspândit foarte rapid în toată lumea. Acesta stimulează inovația și creativitatea și susține tinerele startup-uri, scutindu-le de grijile și costurile întreținerii unui spațiu de lucru permanent.

”Generator Hub” este amplasat la etajul 4, al blocului 2 din Business Centerului “Kentford”, unde ocupă 300m2, oferind:

  • spaţiu pentru coworking pentru 60 persoane, cu acces nelimitat WiFi, imprimantă, mini-bucătărie, ș.a.;

  • spaţiu pentru evenimente, cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri;

  • câteva tipuri de abonament în dependență de frecvența utilizării spațiului (fix, flexibil, pentru o zi, pentru echipă, pentru evenimente)

  • lounge.

Fondatorii ”Generator Hub” sunt: Vitalie Bordeniuc, director ”Asociația DNT”; Serghei Demcenko; Dona Școla; Anton Perkin, fondator ”Asociația Specialiștilor IT din Moldova”; Sergiu Nagailîc, co-fondator ”Asociația Drupal din Moldova”; Victor Sîtnic, director general ”CTI Capital” și Olga Batîr.

Share this post