Conferința Game Factory 2015

Game Factory în parteneriat cu Generator Hub s-au reunit pentru a crea primul în Moldova eveniment orientat spre dezvoltarea jocurilor computerizate, Game Factory 2015. Evenimentul începe la data de 21 noiembrie începand cu orele 11:00 în incinta Generator Hub (bd. Ștefan cel Mare 202, bloc 2, etajul 4).

Participanții la eveniment vor avea șansa de a descoperi tehnologii utilizate de marile companii creatoare de jocuri, ei vor afla, de asemenea, cine sunt creatorii acestor jocuri și alte informatiiții utile cu privire la acest subiect. Evenimentul continuă la data de 22 cu o serie de workshpuri de la Unity 3D, Epic Game și Simpals.

Scopul organizării conferinței este de a facilitata schimbul de experiență și crearea ecosistemului industriei de dezvoltare a jocurilor în Republica Moldova. În cadrul evenimentului vor participa oaspeții internaționali din țări precum: Ucraina; Polonia; Suedia; România; Belarus; Turcia care vor împărtăși cunoștințele și experiența lor. Veți avea ocazia să întâlniți unii speakeri de mare valoare, specialiști de renume în acest domeniu. Acesta va fi un mare eveniment, care va reuni așa giganți din industrie ca: - „Gameloft” (România) și , „Epic Game", „Unity3D”, „PlaytestIx”, „Ubisoft” (Ucraina), „11bit” și „CD Project Red" (Polonia), „Zeptolab” (Rusia),„Wargaming”(Belarus),„Forgotten Key” (Suedia), „Peak Games” (Turcia), „Spooky House" , „Oriplay”, „Ofarm”, „DQTeam”, „Simpals” și „CodeArt”.

În anul 2015 venitul industriei producătoare de jocuri a atins peste 75 mlrd dolari. Cei mai mari consumatori și producători de jocuri sunt SUA, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Brazilia si unele țări din Europa. Industria jocurilor video i-a amploare în țările din vecinătatea Moldovei, precum Ucraina, România, Belorusia. De exemplu, veniturile companiei Polarium în 2014 au fost de 100 mln dolari, iar compania Belorusă Wargaming - a încasat venituri de 560 mln dolari(informații preluate de la superdata.com) Aflați mai multă informație și puteți să vă înregistați pe site-ul evenimentului și eveniment pe facebook.

Share this post