„Industria jocurilor on-line este un subiect actual și destul de profitabil economic. Acest prim eveniment este un pas mic ce va activiza și inspira mai mulți tineri să se implice. Noi am dorit să ne implicăm la nivel organizatoric imediat ce am aflat că „Game Factory” intenționează să facă această conferință aici în Republica Moldova. Procesul este din ce în ce mai frumos pînă acum”, a declarat Olga Batîr, co-organizator „Game Factory-2015”.

În cadrul lansării proiectului „Game Factory-2015” s-au abordat teme și workshop-uri precum: tehnologia realității virtuale, începători în crearea jocurilor și altele.

De asemnea, în cadrul evenimentului ce va începe pe 21 noiembrie, vor avea loc masterclass-uri cu oaspeți de la Unity, Epic Games, Froggy Heart și Oculus Rift Moldova.

„Am avut noroc de o mare susținere în ceea ce privește partenerii noștri , începând de la Catedra ATI și facultatea FCIM a Universității Tehnice, și continuând cu Centrul de Excelență Tekwill, Klasika Asigurări și compania Asrock . De asemenea, co-organizatorul conferinței Generator Hub”, a spus Vasile Braga, organizator „Game Factory-2015”.

La eveniment sunt așteptați toți cei care crează sau au de gând să creeze jocuri și nu în ultimul rând cei care ar putea să-i ajute pe producătorii locali de jocuri.