În perioada 21 noiembrie - 4 decembrie 2016, Generator Hub și Hai Moldova desfășoară primul Eco-Hackathon din Republica Moldova. Misiunea evenimentului este de a explora și de a dezvolta metode pentru îmbunătățirea și restabilirea ecosistemului natural din Chișinău.

Eco-Hackathon este o competiție națională pentru a genera soluții inovative și funcționale pentru problemele de mediu cu care ne confruntăm în Moldova. Evenimentul este destinat tuturor tinerilor creativi, preocupați de mediul înconjurător și care au dorința de a schimba lucrurile din jur. La eveniment pot participa activiști civici, designeri de landsaft, ecologiști, arhitecți, programatori, planificatori urbani, ingineri și alți profesioniști și activiști.

Folosind conceptul de aplicarea a elementelor de joc am organizat Hackathonul în 4 niveluri:
- Ateliere de lucru - 21-27 Noiembrie - Vor fi organizate sesiuni informative, deschise pentru publicul larg. Participanții vor obține mai multe cunoștințe despre fiecare domeniu, vor învăța cum să cerceteze problema și cum să planifice implementarea ideii.
- Înregistrarea - 26 Noiembrie - Participanții se vor înregistra pe platformă și vor forma echipele.
- Lucru la idei - 28 Noiembrie-4 Decembrie - Echipele formate vor avea o săptămână pentru a lucra la soluția/prototipul lor.
- Prezentarea - 4 Noiembrie - Toate echipele vor prezenta ideile lor juriului și publicului.

Juriul va desemna câte o echipă cîștigătoare pentru fiecare dintre cele 5 domenii, conform criteriilor de evaluare prestabilite. Informații despre programul evenimentului și regulile de participare găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.
Participarea la eveniment este gratuită, cu înregistrare. Persoanele interesate se pot înscrie fie cu o idee de proiect (cu echipă sau individual), fie ca simplu participant, completând formularul de înregistrare, până la data de 27 noiembrie 2016.