Game Factory în parteneriat cu Generator Hub au creat primul eveniment în Moldova orientat spre dezvoltarea jocurilor video, Game Factory 2015. Participanții la eveniment vor avea șansa de a descoperi tehnologiile utilizate de marile companii creatoare de jocuri, ei vor afla, de asemenea, cine sunt creatorii acestor jocuri și alte informații utile cu privire la acest subiect.
Evenimentul începe la data de 21 noiembrie, la ora 11.00, în incinta Generator Hub (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202, Block 2, etajul 4). Acesta va continua la data de 22 cu o serie de workshopuri de la Unity 3D, Epic Game și Simpals.
Scopul organizării conferinței este de a facilitata schimbul de experiență și crearea ecosistemului industriei de dezvoltare a jocurilor în Republica Moldova.
În cadrul evenimentului vor participa oaspeții internaționali din țări precum: Ucraina; Polonia; Suedia; România; Belarus; Turcia, care vor împărtăși cunoștințele și experiența lor. Veți avea ocazia să întâlniți unii speakeri de mare valoare, specialiști de renume în acest domeniu. Acesta va fi un mare eveniment, care va reuni așa giganți din industrie precum „Gameloft” (România) și „Ubisoft”, „Epic Game”, „Unity3D”, „PlaytestIx” (Ucraina), „11bit” și „CD Project Red” (Polonia), „Zeptolab” (Rusia), „Wargaming” (Belarus), „Forgotten Key” (Suedia), „Spooky House”, „Oriplay”, „Ofarm”, „DQTeam”, „Simpals” și „CodeArt”(Moldova) și „Peak Games” (Turcia).
În anul 2015, venitul industriei producătoare de jocuri a atins peste 75 mlrd. de dolari. Cei mai mari consumatori și producători de jocuri sunt SUA, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Brazilia și unele țări din Europa. Industria jocurilor video ia amploare în țările din vecinătatea Moldovei, precum Ucraina, România, Belorusia. De exemplu, veniturile companiei Polarium în 2014 au fost de 100 mln. de dolari, iar compania Belorusă Wargaming – a încasat venituri de 560 mln. de dolari.